Зам.-главният мюфтия Бейхан Мехмед и главният секретар Джелал Фаик взеха участие при създаването на Обществен съвет към Министерството на здравеопазването. Новият консултативен орган ще работи за постигането на промяна в обществените нагласи към ваксинирането срещу COVID-19. Сформирането му е необходимо, поради факта че България е последна по брой на ваксинирани граждани в ЕС.

По време на първото заседание на Обществения съвет представителите на Главното Мюфтийство изразиха мнение, че здравето и животът на вярващите стоят на първо място. Преодоляването на епидемията е от изключително важно значение за сплотяването на общността и поддържането на нормалното функциониране на джамиите. Те припомниха, че главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи беше сред първите, които дадоха личен пример с ваксинирането срещу COVID-19.

Поканата на здравния министър към представители на Мюсюлманското изповедание е знак за търсене на широка обществена подкрепа в името на здравето на българските граждани.

Сред членовете на Обществения съвет са журналисти, дейци на културата, представители на различни групи и религиозни общности. 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.