Позиция на Главно мюфтийство на Мюсюлманското изповедание в Република България по повод казусът със свещенослужител-имам в с. Света Петка общ. Велинград

 

Главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи разпореди проверка в следствие на  казуса свързан със свещенослужителя-имам в с. Света Петка общ. Велинград. Проверката ще бъде извършена от служителите в отдел "Вътрешен одит" на Главно мюфтийство.

Целта на проверката е да бъдат установени конкретните факти довели до развоя на събитието. Oдиторите, ще проверят документалната страна на казуса и ще проведат срещи с общността. С оглед на предпочитанията на местните мюсюлмани, ще се вземе решение дали да бъде открит нов конкурс за свещенослужител. До постигането на консенсусно решение, чрез съгласувателна процедура с вярващите, ще бъде назначен временно изпълняващ длъжността - имам.

Главно мюфтийство призовава местната мюсюлманска общност да не се подава на страстите и да страни от агресивно поведение.  Опазването на обществения ред е наше законово задължение, към което призоваваме жителите на с. Света Петка. 

 

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok