Осъдителна декларацияна  Висшия мюсюлмански съвет на Mюсюлманско изповедание в Република България по повод терористичното нападение в Сен Етие дю Рувр, Франция, приета на заседанието, проведено на 27. 07. 2016 г. в София

 

 

Висшия мюсюлмански съветосъжда остро нападението над християнския храм в Сен Етие дю Рувр и жестокото убийство на свещенослужителя, извършено на 26 юли 2016 г..

Човешкият живот е неприкосновено благо и в този смисъл жестокото покушение над възрастния свещеник Жак Амел е силно осъдим и недопустим акт на престъпление. 

Не приемаме своеволната демонстрация на насилие подплатена привидно с религиозни мотиви. Фактът, че агресията е насочена към свещеник, още повече ни оскърбява, защото това е своеобразен акт на оскверняване на религиозните убеждения и светини, което ние остро осъждаме. Ислямската религия дори по време на война забранява убиването на духовници, невинни и възрастни.

Религията не трябва да се превръща в инструмент за агресия и терористични нападения над невинни хора. Тя е цивилизационен модел, който е диаметрал на престъпното поведение и глобалния тероризъм. Терорът е злото срещу, което всички ние трябва да обединим усилията си.

 

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok