Главно мюфтийство представи своите годишни доклади пред ОССЕ

Главно мюфтийство  представи своите годишни доклади на редовната годишна конференция пред Организация за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ). Д-р Сефер Хасанов, преподавател във Висшия ислямски институт (ВИИ) и официален представител на Главно мюфтийство за тазгодишната конференция на ОССЕ участва в 12-та, 13-та, 14-та и 15-та работни сесии провели се между 29-ти и 30-ти септември т.г. във  Варшава, Полша.

Доклади бяха представяни на сесиите  „Борбата срещу престъпленията от ненавист и осигуряване на ефективна защита срещу дискриминация” и „Толерантност и недискриминация-II”  включващи становища относно борбата с расизма, ксенофобията, и нетолерантността и дискриманацията срещу мюсюлманите, както и свободата на мисълта, съзнанието и религията или вярата.

С проблемите на българските мюсюлмани, като фактът, че представителите на местната власт предприемат агресивни мерки за това джамии да бъдат превръщани в музеии или галерии. Недостатъчната възможност за консомиране на правото на свобода на убежденията. Наложените рестрикции и административни пречки пред възможността свободно да се изповядва съответната религия бяха запознати неправителствени организации като Организираната от Европейската мюсюлманска инициатива за социално сближаване (IMESCO). 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok