Турското Сдружение на общините дарява на Главно мюфтийство 18 катафалки на стойност един милион лева

На 9 октомври от 12:00 ч в Главно мюфтийство ще се проведе официална церемония по връчване на 18 катафалки дарени от Сдружението на общините в Република Турция. В церемонията ще участва главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи, главния секретар на Сдружението на общините г-н Хюсеин Гюнгьор, Н.Пр. г-н Сюлейман Гьокче, областния управител на София-град г-н Веселин Пенев, изпълнителния директор на Сдружението на общините в Република България г-жа Гинка Чавдарова, директора на дирекция „Вероизповедания” на МС г-н Емил Велинов, районни мюфтии представители на бизнеса и академичната общност.
Дарението е в рамките на широкото международно сътрудничество на турското Сдружение на общините и е на стойност около един мил. лв. Специализираните автомобили са специално произведени, за тази дейност и съобразени с мюсюлманската религиозна традиция свързана с ритуалите извършвани на покойника, и отговарят на всички европейски изисквания в тази насока.
Автомобилите ще бъдат разпределени по районни мюфтийства и при нужда ще извършват междуградски и международни услуги заявени от български граждани с мюсюлманско вероизповедание.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.