Уважаеми мюсюлмани,

Бихме искали да ви съобщим, че има открехване на вратата към Свещените земи Мека и Медина и въпреки изискванията, ние сме готови да съдействаме и да придружим желаещите до Светите места.

След като зачестиха запитванията от мюсюлмани, желаещи да посетят Свещените земи в Мека и Медина, за да извършат поклонение Умра или Хадж, решихме да публикуваме информация за решението на Главното Мюфтийство. 

Благодарим на всички мюсюлмани за доверието към Мюсюлманското изповедание. В предходните години институцията се доказа в добрата си организация при поклоненията Умра и Хадж. 

Мюсюлманското изповедание ще продължи програмите, които осъществи в предходните години, тоест организирането на Хадж и Умра. 

Главното Мюфтийство отново е в пълна готовност с програмите за поклоненията, но поради пандемията в целия свят, изчаква нормализирането на ситуацията и разрешение от властите в Саудитска Арабия.

Причината затова е, че до преди няколко дена властите в страната не позволяваха извършването на поклонения и не издаваха визи за целта. 

Слава на Аллах, от няколко дена Министерството на Хадж и Умра в Саудитска Арабия позволи извършването на поклонение Умра при представяне на сертификат за ваксинация с превод и легализация и негативен PCR-тест при влизане в страната.  

Надяваме се в най-скоро време, с позволението на Аллах, Мюсюлманското изповедание да организира поклонение Умра!

При окончателно решение и изготвена програма, като в предходните години, ще информираме всички мюсюлмани на официалната ни интернет страница. Ще публикуваме и обяви в джамиите. 

При разрешение от властите в Саудитска Арабия, ние, като институция, представляваща мюсюлманите в България, сме в пълна готовност да организираме ХАДЖ през 2022 година. 

Дано Аллах (Дж. Дж.) в най-скоро време да изпрати покана на всички копнеещи да посетят Светите места!


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.