Председателят на Комисията по външни отношения във Великото национално събрание на Турция Волкан Бозкър посети Районно мюфтийство – Пловдив

 

Председателят на Комисията по външни отношения във Великото национално събрание на Турция Волкан Бозкър и придружаващи го делегати посетиха Районно мюфтийство – Пловдив на 29 ноември (петък) 2019 година. В града под тепетата те бяха посрещнати от районния мюфтия на Пловдив Танер Вели, с когото проведоха кратка среща. На нея присъстваше и председателят на местното мюсюлманско настоятелство Ахмед Пехливан. След състоялата се среща гостите от Република Турция бяха запознати с джамията „Мурад Хюдавендигяр“, като имаха възможност да разгледат и старата част на града.

Преди визитата си в Пловдив турската парламентарна делегация беше в София, където по покана на Джема Грозданова - председател на българската парламентарна Комисия по външна политика, взе участие в първата пленарна тристранна среща на комисиите по външна политика на парламентите на България, Румъния и Турция. По време на престоя си в столицата председателят на Комисията по външни отношения във Великото национално събрание на Турция Волкан Бозкър и придружаващите го делегати посетиха и Главно мюфтийство, където проведоха среща с д-р Мустафа Хаджи.

 

Автор: Л. Чаушева

 

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.