Имами и мюсюлмански настоятели от великотърновско се събраха на ифтар в Горна Оряховица

 

Районно мюфтийство – Велико Търново организира рамазанска вечеря ифтар за имамите от региона и за председатели и членове на местните мюсюлмански настоятелства. Той се проведе на 23 май (четвъртък) тази година в град Горна Оряховица.

Официален гост на рамазанската вечеря беше главният мюфтия на мюсюлманите в Република България д-р Мустафа Хаджи.

Ифтарът беше съпътстван от програма, подготвена от домакините за случая. Тя включваше приветствие към всички гости от районния мюфтия на Велико Търново Сюлейман Масурев.

Главният мюфтия от своя страна изрази задоволството си от факта, че всички поканени имами, председатели и по един член на местните мюсюлмански настоятелства са се отзовали на поканата за ифтара. В обръщението си към присъстващите той постави акцент върху актуалната в момента кампания на Главно мюфтийство „Месец за подпомагане на ислямското образование“.

След края на ифтара и отслужването на вечерната молитва в джамията на Горна Оряховица, екипът на Районно мюфтийство – Велико Търново и официалният гост д-р Мустафа Хаджи отпътуваха към старопрестолния град. Там главният мюфтия направи сохбет за местния джемаат преди таравих намаз, като отново засегна темата за текущата кампания в подкрепа на ислямското образование в България и спря вниманието си върху предстоящите летни коран-курсове на Главно мюфтийство, които се очаква да стартират след края на месец Рамазан. Д-р Мустафа Хаджи призова родителите от великотърновската мюсюлманска общност да не пропускат тази ценна възможност за децата си.

„Вечерта завърши с отслужването на теравих намаз в джамията на град Велико Търново, като молитвата бе водена от официалния гост от Главно мюфтийство д-р Мустафа Хаджи.“ – сподели за Grandmufti.bg секретарят на търновското мюфтийство Яшар Мехмед.

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.