Районният мюфтия на Монтана бе домакин на празничен ифтар във видинската джамия „Осман Пазвантоглу“

 

Районният мюфтия на Монтана Неджати Али бе домакин на рамазанска вечеря ифтар, която се проведе в джамията на град Видин „Осман Пазвантоглу“ на 22 май (сряда) 2019 година.

Представители на Главно мюфтийство бяха сред официалните гости на ифтара. На него присъстваха заместник главният мюфтия Ахмед Хасанов, главният секретар на Мюсюлманско изповедание Джелал Фаик, както и експертът от Отдел „Иршад“ Бахри Изет. Събитието беше уважено и от посланика на Република Турция в България Хасан Улусой и аташето по социалните въпроси към турското посолство в столицата Мехмет Генч.

Сред официалните гости бяха още представители на местната управа - кметът на Община Видин Огнян Ценков и заместник - кметове, също Видинският митрополит Даниил, директори на училища, учители и граждани на града. Специално за повода бяха дошли и гости от градовете Монтана, Бяла Слатина, Оряхово.

„Всички гости останаха много доволни от организацията, както и впечатлени от добросъседството и разбирателството“. – споделиха след празничния ифтар от Районно мюфтийство – Монтана.

Проведеният във Видин рамазански ифтар с участието на представители от различни религиозни общности за пореден път доказа толерантността и разбирателството, в което те съжителстват, независимо от различията помежду им.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.