Айтоското мюфтийство проведе три семинара за имами и преподаватели в летни коран-курсове от региона, които се състояха съответно на 22, 23 и 24 юни (понеделник, вторник и сряда) тази година в учебната база на Мюсюлманско изповедание в село Люляково.

Предвид епидемиологичната обстановка в страната и съблюдаването на мерките за безопасност, във всеки от семинарите участие взеха не повече от 10-12 участници.

При откриването на семинарната програма айтоският районен мюфтия Селятин Мухарем приветства всички гости и участници в работната среща. Гост-лектор от Главно мюфтийство беше Бахри Изет – експерт в Отдел „Иршад“, като останалите лектори бяха служители на Районно мюфтийство – Айтос.

„По време на семинарите обсъдихме важността и значението на летните курсове по Коран, методите за преподаване в тях. Направихме анализ и на проведените през летния сезон на изминалата година коран-курсове за деца в нашия регион.“ – сподели за Grandmufti.bg районният мюфтия на Айтос Селятин Мухарем. По думите му, в обхвата на районното мюфтийство всяко лято се организират и провеждат по близо 50 курса по Коран за деца. – „Намерението ни е постепенно летните коран-курсове да преминат в целогодишни. Предвид обстановката в страната това лято ще се постараем да започнем организирането на коран-курсове във всички населени места в региона, където има възможност за това, но все още нямаме яснота около това какъв ще бъде точният им брой.“ – допълни още Мухарем.

 

Автор: Л. Чаушева


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.