Районно мюфтийство – Велико Търново беше домакин на еднодневен работен семинар, който беше организиран от Главно мюфтийство на мюсюлманите в Република България и се проведе на 22 юни (понеделник) тази година в джамията на старопрестолния град. Главно
мюфтийство беше представено от официалния гост Бирали Мюмюн – заместник главен мюфтия, като на срещата присъстваше и наместник-мюфтията на град Плевен Неджати Ходжа.

Семинарната програма беше открита с четене на Коран-и Керим от гост- имама от Република Турция в град Горна Оряховица Мухаррем Йонджу.  „В рамките на работната среща бяха обсъждани въпроси, свързани със значението и важността на летните курсове по Коран, техниките и методите за по-добро им и ползотворно реализиране.Всички имами споделиха мнението и идеите си за по-успешното протичане на летните коран-курсове, както и за различните способи, които биха мотивирали участието на децата в курсовете по Коран.“ – коментираха за Grandmufti.bg от ръководството на Районно мюфтийство – Велико Търново след края на срещата.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.