След почти 3-месечно прекъсване заради обявеното у нас извънредно положение Районно мюфтийство – Велико Търново проведе събрание с имамите от региона. То се състоя на 10 юни (сряда) тази година в офиса на районното мюфтийство в старопрестолния град.

Участниците в заседанието обсъдиха протичането на изминалия месец Рамазан и отслужването на колективната Байрамска молитва по места. Беше направен анализ на ежегодната национална кампания на Главно мюфтийство „Месец за подпомагане на ислямското образование“, която тази година беше проведена в периода 24 април - 24 май.

Предвид извънредната ситуация в страната, продължила няколко поредни месеца, имамите от великотърновско обсъдиха начините и стратегиите за реализирането на ислямска дейност по време на извънредно положение. Участниците в работната среща бяха запознати с детайлите около предстоящия кандидат-студентски изпит във Висшия ислямски институт за учебната 2020/2021 година, който предстои да се проведе на 01 юли тази година от 09:00 часа в сградата на Института в столицата.

„В рамките на състоялата се среща от името на Главно мюфтийство връчихме почетен плакет на имама на село Кесарево Исмаил Муталибов за активното му участие и приноса му по време на националната кампания „Седмица на сираците“, проведена от Главно мюфтийство в края на изминалата 2019 година. Имам Муталибов беше отличен за активността си, въпреки преклонната си възраст (86 години), както и за това, че винаги прави всичко по силите си, за да подкрепя инициативите на районното мюфтийство и на Мюсюлманско изповедание.“ – коментира по повод връченото отличие секретарят на търновското мюфтийство Яшар Мехмедов.

Автор: Л. Чаушева


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.