През изминалия месец Мюсюлманско настоятелство - град Пещера с подкрепата на екип от местни доброволци организира три кампании  за раздаване на хранителни продукти от първа необходимост и по този начин се включи в Националната благотворителна кампания за социално подпомагане на Главно мюфтийство - „Бъди надежда за нуждаещ“.

Кампаниите бяха реализирани, благодарение на финансовата и моралната подкрепа на мюсюлмани от България, живеещи в чужбина. Първоначално от благодеятели от чужбина бяха изпратени парични средства в размер на 3000 лв. за закупуване на хранителни продукти за крайно нуждаещи се лица и семейства.

В рамките на една от инициативите на Мюсюлманско настоятелство – Пещера бяха раздадени общо 260 пакета с хранителни и хигиенни продукти на повече от 200 семейства от кварталите „Луковица“ и „Пирин“  - самотно живеещи възрастни хора, лица с увреждания, самотни майки с деца и семейства в крайна нужда – както мюсюлмани, така и християни.

Кампаниите провокираха широк отзвук за благотворителност сред местното население и в двата квартала. Паралелно се включваха и други дарители на кварталите от Пещера, живеещи в чужбина, както и доброволци, които улесниха раздаването на хранителните пакети.

Така всички направени дарения в рамките на месец април възлизат на стойност повече от 18 000 лв., като общо са раздадени 1000 пакета с хранителни и хигиенни продукти на повече от 500 лица и семейства.

Местното мюсюлманско настоятелство изразява дълбоките си благодарности към дарителите и организаторите на кампаниите в Пещера в лицето на Бесим Еминов, Севгин Фейзула и Юксел Яшаров. Тези мероприятия са добър пример, който трябва да бъде последван и от други населени места, за да бъдат подпомагани все повече хора в нужда.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.