Премиерът на Република България Бойко Борисов поздрави официално мюсюлманската общност по повод настъпването на свещения месец Рамазан.

      „Днес започва свещеният за мюсюлманите месец Рамазан. Поздравявам всички приятели мюсюлмани и им пожелавам здраве, мир и благоденствие. Нека добротата, смирението и единството да ни помогнат заедно да преминем през тези тежки дни на изпитание. Бъдете силни! Свещеният месец Рамазан тази година ще е различен. Но колкото по-отговорни бъдем, толкова по-скоро ще се върнем към обичайния си начин на живот.“ – написа в профила си в социалната мрежа Facebook премиерът.

    „Това не се възприема като отстъпление от принципите на исляма. Напротив - ислямската религията има за цел да пази пет неща и едно от тях е здравето и живота на хората. В този смисъл, като спазваме тези принципи и не се събираме на едно място с цел опазване здравето и живота на хората, ние не нарушаваме принципите на исляма, а ги спазваме такива, каквито са.“ – заяви главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи в официалното си видеообръщение към мюсюлманската общност по случай настъпването на свещения месец Рамазан.

 

Автор: Л. Чаушева


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.