Духовно училище „Нювваб” в град Шумен направи поредното си дарение от предпазни маски – шлемове. При изработването им се използва 3D технология, с каквато разполага  учебното заведение.

На 14 и 15 април (вторник и сряда) 2020 година Духовно училище „Нювваб” дари допълнително 30 броя предпазни маски, тип „шлем“, за многократна употреба. 15 броя от тях са предназначени за медиците на  Спешна помощ към МБАЛ – Велики Преслав ЕООД, град Велики Преслав, и 15 броя за Центъра за спешна медицинска помощ към МБАЛ „Д-р Добри Беров” ЕООД в град Нови пазар. До момента училището е изработило общо 63 предпазни шлема, като 33 от тях бяха дарени на лекарите от Спешното отделение на Многопрофилната болница за активно лечение - Шумен АД.

„Дарението  е предоставено и съобразено със спешните задачи, с които са ангажирани медицинските екипи. Целта е да подпомогнем действията на медиците в ежедневната им работа по обслужването на граждани на първа линия. Благодарение на 3D принтера, с който училището разполага, ДУ „Нювваб” ще продължи своята дарителска кампания в тези трудни и тежки времена.” – коментира за Grandmufti.bg директорът на ДУ  „Нювваб” Шериф Хюсню.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.