В присъствието на представителите на Отдел „Образование“ на Главно мюфтийство на 16 април (четвъртък) тази година в Министерство на образованието и науката (МОН) беше проведено открито заседание за обявяване на общата оценка при оценяването на проектите на учебниците по предмета „Религия-ислям“. 
„От името на образователното министерство официално ни беше връчено писмото, което удостоверява, че проектите на учебниците за обучение по предмета „Религия-ислям“ от 1. до 5. клас включително успешно преминават първия етап от оценяването.“ – коментира за Grandmufti.bg началникът на Отдел „Образование“ в Главно мюфтийство Амир Фелети. 

По изготвянето на проектите на учебниците работи комисия в състав с членове Амир Фелети, Назмие Кулова, д-р Осман Ибрахимов, д-р Селиме Хасанова, Мухаммед Камбер, Бейхан Мехмед, Алпер Ахмед и Гюлгюн Гайгаджова. Ръководител на проекта беше заместник главният мюфтия Ахмед Хасанов, който е ресорен в направление „Образование“, а отговорен редактор беше Мурад Бошнак.

По думите на Амир Фелети, очаква се обучението по „Религия – ислям“ по новите учебници да започне през новата учебна 2020/2021 година през септември. Междувременно комисията продължава работата си по изготвянето на съдържанието на учебниците по „Религия – ислям“ за учениците от 6. до 12. клас.

„Надяваме се работата по тях да бъде завършена до края на настоящата календарна година.“ – допълни още началникът на Отдел „Образование“ Амир Фелети.

 

Автор: Л. Чаушева


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.