Отдел „Издателство“ към Главно мюфтийство издаде нова книга от поредицата за подрастващото поколение. Книжката „Моят рамазански дневник“ е подготвена за деца от 6 до 14-годишна възраст, които заедно със своите родители ще спазват оруч и ще извършват ибадет през свещения месец Рамазан.

В нея те ще имат възможност да отбелязват колко от петкратните намази са изпълнили през деня, дали са държали целия ден оруч или само половината; колко пъти са изказали саляват и келиме-и тевхид; колко страници са прочели от Корана или друга религиозна книга; колко и какви добрини са извършили… Освен това ще имат възможност да наизустят или най-малко да прочетат пред родителите си по една дуа и един хадис, определени за съответния рамазански ден.

В края на книжката децата ще имат възможност да запишат своите впечатления от Рамазан и Рамазан Байрам, а после, да подарят дневника си на своите родители и близки или да го запазят като спомен.

 

Какъв по-голям подарък може да получи един човек от своето дете, спазвало оруч и правило ибадет през целия месец Рамазан?!?


Книжката е голяма възможност да насърчим нашите деца към извършване на ибадет за Аллах Теаля.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.