„Мюсюлманинът е брат на мюсюлманина, не му причинява несправедливост и не го предава (на врага и нефса му.) Този, който задоволи нуждата на своя брат в Земния живот, то и Аллах ще задоволи нуждата му. И този, който отърве един мюсюлманин от грижа, то и Аллах ще го отърве от една от грижите му в Деня на възкресението. И който прикрие недостатък или минал грях на свой брат, Аллах ще прикрие негов недостатък в Деня на възкресението”.

 

Хадис от Мухаммед (с.а.с.)

 

Оценявайки сложността на ситуацията при продължаващото вече близо месец извънредно положение в страната ни, което поставя в особено затруднение възрастни и бедни хора, нуждаещи се и уязвими групи, Районно мюфтийство – Хасково предприе хуманитарна акция. В съботния ден служители на местното подразделение на Главно мюфтийство раздадоха хуманитарни пакети с хранителни продукти на нуждаещите се хора в Хасково. 

„Целта ни с предприемането на тази хуманитарна акция беше да помогнем на хората,  които са в нужда и които не могат да излизат от домовете си поради извънредното положение в страната ни предвид пандемията COVID-19.” – коментира за Grandmufti.bgрайонният мюфтия на Хасково Басри Еминефенди. 

По думите му, Районно мюфтийство – Хасково планира кампанията да продължи във времето, така че да е в полза на възрастни, бедни и нуждаещи се хора в региона.

 

Автор: Л. Чаушева


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.