Билбордът с благодарственото обръщение към екипа на Медицински център „Меандер“

 

Ръководството на джамия в Холандия избра нестандартен начин да изрази благодарността си към медицинския екип и здравните работници на местна болница за усилията им в борбата срещу коронавирусната пандемия, предава Daily Sabah.

Турската асоциация, под чието ръководство е холандската джамия „Рахман“ в град Амерсфорт, инициирала поставянето на билборд на автобусна спирка пред болницата „Меандер“. В постера с благодарственото обръщение към медиците е цитирана част от 32 ает от сура „Трапезата“, която гласи:

„…А който спаси човек, той сякаш е спасил всички хора.“

Текстът към билборда, който е отпечатан на холандски и английски езици, включва още и благодарности към здравния персонал.

„Искахме да благодарим на здравния персонал за усилията им в тези времена. Те работят усилено за здравето на обществеността и прекарват безсънни нощи. Нужна им е мотивация и именно с цел да ги мотивираме поставихме този ает от Свещения Коран, показвайки им, че и мюсюлманската общност е до тях в този момент.“ – коментира пред турски медии Рамазан Йълдъз, председател на асоциацията, която управлява джамията „Рахман“ в Амерсфорт.

Към момента броят на заразените с коронавирус в Холандия е повече от 13 000. Пандемията досега е взела и повече от 1000 жертви в страната.

 

Автор: Л. Чаушева

Снимка: Anadolu Agency

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.