Джамията „Каладан“ в Мианмар

Съветът за ислямските религиозни отношения на Мианмар, официалната институция на мюсюлманската общност в страната, призова за обединение в борбата срещу пандемията COVID-19, предава Anadolu Agency. Това се случи, след като през изминалата седмица бяха диагностицирани и първите заразени с вируса на територията на Република Съюз Мианмар.

Тин Монг Тан, секретар на Съвета за ислямските религиозни отношения на Мианмар, официално заяви, че институцията е готова и ще предостави за ползване в борбата срещу пандемията сградите на джамиите на цялата територия на страната.

По думите му, в Мианмар има повече от 1000 мюсюлмански храма, както и няколко ислямски духовни училища. Освен това има и хотели, апартаменти и различни други обекти, собственост на мюсюлмански бизнесмени. При необходимост, всички те може да бъдат ползвани в помощ на борбата срещу световната пандемия, уточни Тин Монг Тан, като бъдат преустроени във временни болници или места за провеждане на карантина. Той призова хората от мюсюлманската общност да предоставят за ползване обектите, с които разполагат, на хората, които се налага да останат под карантина.

„Това е моментът,  в който да си подадем ръка. С обединение може да се справим с тази ситуация.“ – коментира още представителят на ръководството на Съвета за ислямските религиозни отношения на Мианмар.

 

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.