В условията на пандемията COVID-19 и по инициатива на платформата Форум на европейските мюсюлмански младежи и студентски организации (FEMYSO) на европейско ниво беше стартирана мащабна доброволческа кампания. Тя е под надслов Outbreak of Generosity /„Изблик на щедрост“ и цели да вдъхнови и насърчи младите хора в Европа към помощ и подкрепа на нуждаещите се и уязвимите от местните им общности в условията на разпространяващия се коронавирус.

Кампанията се реализира от Форума на европейските мюсюлмански младежи и студентски организации (FEMYSO) в партньорство с още 17 организации и сдружения от Европа и цял свят. За целите на инициативата беше съставен интерактивен наръчник, достъпен към момента на 15 различни езика, включително и на български.

 

Изготвеният наръчник предлага идеи и конкретни стъпки за действие към младежите, които биха искали да протегнат ръка на възрастни и уязвими хора, такива със здравословни проблеми от своята местна общност или познато обкръжение, за които условията на настоящата пандемия са най-голямо предизвикателство. В този смисъл, освен идеи наръчникът предлага и мерки за безопасна помощ, така че да няма риск за доброволците или за околните.

 

Може да разгледате и да си изтеглите наръчника „Изблик на щедрост“ на български език от ТУК.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.