Поредният изпит, който проведе Главно мюфтийство с имами от структурата на Мюсюлманско изповедание, се състоя в Русе на 09 март (понеделник) 2020 година. В установения и предвиден за всички мюсюлмански свещенослужители изпитен формат, имамите от русенско положиха писмен и устен изпит, който покриваше познания в сферите на  Сиер, Фъкх, Илмихал, четене на Свещения Коран и други.

Специално сформираната за случая изпитна комисия беше в състав: Ахмед Хасанов – заместник главен мюфтия на България, Халил Ходжов – началник на Отдел „Иршад“ в Главно мюфтийство, Юджел Хюсню – районен мюфтия на Русе, Алпер Ахмедов  – възпитател в Духовно училище „Мирза Сеид паша“ - Русе, и Туруду Йълдъръм – гост-имам от Република Турция в град Русе.

„Като цяло имамите от русенско се представих добре на проведения изпит за определяне нивото им на подготовка и професионална квалификация – над нормата на очакваното.“ – споделиха за Grandmufti.bg от ръководството на Районно мюфтийство – Русе.

Очаква се след провеждането на всички изпити с имамите към районните мюфтийства у нас и обработването на резултатите Отдел „Иршад“ да излезе с официално заключение за нивото и квалификацията на мюсюлманските свещенослужители, работещи към Мюсюлманско изповедание.

 

Автор: Л. Чаушева


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.