Центърът за социологически изследвания Pew Research Center, намиращ се в Вашингтон, редовно провежда различни проучвания на религиозна и културна тематика. Според резултатите, половината от американците не знаят нищо за исляма. Pew Research Center установил, че тази тенденцията към недостатъчно разбиране на исляма и неговите религиозни практики сред жителите на западните страни, и най-вече на  САЩ, са от последните 10 години.

„От проведените изследвания получихме отговор на въпроси като „По колко различни начина в света мюсюлманите практикуват своята религия?“, „В какво вярват те?“, „Какво е общественото мнение за тях в различните западни страни?“, „Доколко се сблъскват с дискриминацията“? – се казва в прессъобщението на Pew Research Center, цитирано от  Islam News.

Социолозите са събрали важна информация и от нея са подготвили „4 миниурока за исляма“, които, по тяхно мнение, ще помогнат на заинтересованите по-добре да разберат исляма и мюсюлманите. Pew Research Centerпредлага възможност на желаещите да получат безплатните уроци, регистрирайки се на електронния адрес на центъра. След това уроците ще им бъдат изпращани по електронната поща.

Източник: Islam.ru

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.