На 19 януари (сряда) тази година районният мюфтия на Варна Нурай Щукри, придружаван от секретаря Фахредин Молламехмед, посети годишния курс за имами в град Шумен „Мустафа Чътлак“. Гостите от Варна имаха възможността да се запознаят с кандидат-имамите, които се обучават в курса през настоящата година, както и да разговарят с преподавателския колектив, начело с гост-преподавателя от град Маниса в Република Турция Метин Йешилдаг.

Ръководството на Районно мюфтийство – Варна отправи официално предложение към обучаващите се кандидат-имами в курса „Мустафа Чътлак“, с което предоставят възможност на желаещите за рамазански стаж в джамиите в обхвата на варненското мюфтийство през предстоящия месец Рамазан тази година.

Към момента в годишния курс за имами на името на Мустафа Чътлак в град Шумен се обучават 28 курсисти от населени места в Северна България. Преподавателският колектив се състои от четирима преподаватели, като трима от тях са местни, а Метин Йешилдаг, който е преподавал в курса и през предходните години, е от Република Турция.

 

Автор: Л. Чаушева


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.