Духовно училище „Мирза Сеид Паша“ - Русе в търсене на таланти сред учениците си

Ученическа програма под надслов „ДУ - Русе търси таланти“ проведе училищното ръководство на русенското духовно училище на 18 февруари (сряда) 2020 година.

„Идеята на организаторите беше да се даде поле за изява за талантите, които притежават учениците в духовното училище.

Официални гости на събитието бяха районният мюфтия на град Русе Юджел Хюсню, директорът на ДУ - Русе Тунджай Шериф, както и  заместник-директорът Адем Кълъч.“ – коментира за Grandmufti.bg ученичката от ДУ-Русе Иляй Хюсеин, която е дванадесетокласничка и беше водеща на програмата.

В рамките на проявата „ДУ – Русе търси таланти“ учениците бяха подготвили развлекателна програма, която включваше представяне на скечове, изпълнения на песни и изпълнения на традиционни танци.

Обстановката беше разведрявана с участието на учителката г-жа Дюлгерова, която задаваше гатанки към насъбралата се аудитория. В рамките на проведената програма публиката беше изправяна и пред различни други предизвикателства, сред които интересни и забавни игри като „Нахрани приятеля си със завързани очи“, състезание по надяждане с мандарини и други.

С нелеката задача да отсее най-талантливите сред всички участници в програмата беше натоварено жури в състав: Ремзие Моллаали и Танер Тахир - възпитатели в ДУ-Русе и Неслин Сабри – училищен секретар.

В края на програмата бяха съобщени имената на победителите в различните категории. В категория „Скеч“ това бяха Арзу от X. клас, Туна от VIII. клас, Мухаррем от X. клас и Бехийе от X. клас.

В категория „Песен“ Арзу и Бехийе си споделиха I-во място, а при изпълненията на традиционните танците като финалисти се класираха момичетата от групата на девойките.

„Публиката остана изключително доволна от това представяне на учениците и присъстващите изразиха желанието си и в бъдеще да бъдат организирани и провеждани подобни прояви и инициативи.“ – коментира още Иляй Хюсеин, водещата на програмата.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.