Ръководството на ДУ „Нювваб“ – Шумен проведе ученическо състезание по Хитабет

Ръководството на Духовно училище „Нювваб“ в град Шумен проведе ученическо състезание по Хитабет (художествен прочит на мюсюлманска религиозна проповед), което се състоя на 30 януари (четвъртък) тази година след следобедната молитва в емблематичната шуменска „Томбул“ джамия.

В надпреварата участие взеха ученици от XI. и XII. клас на шуменското духовно училище. Състезателното събитие беше изключително вълнуващо не само за учениците, но и за всички присъстващи.

Участниците в състезанието по Хитабет бяха оценявани от 3-членно жури с председател Метин Йешилдаг – гост-преподавател от Република Турция в Курс за имами „Мустафа Чътлак“ в Шумен и с членове д-р Осман Ибрахимов и Мекмет Хасан – преподаватели в Духовно училище „Нювваб“. Те единодушно избраха за първенец в надпреварата по Хитабет ученикa от XI.ª клас Мюмин Яшар Ахмед, като на второ място се класира дванадесетокласникът Мусаб Ведат Сабри и на трето място, отново от XII. клас – ученикът Илкер Рейхан Хюсеин.

Всички участници в състезание получиха награди от името на Районно мюфтийство – Шумен, които им бяха официално връчени от Орхан Басри – експерт от Отдел „Иршад“ при шуменското мюфтийство. Тримата финалисти в ученическото състезание по Хитабет получиха специални награди от името на училищната администрация на Духовно училище „Нювваб“. 

Събитието беше официално закрито с пожелания от страна на организаторите към участниците за това да продължат да участват в подобни прекрасни инициативи и в бъдеще и да бъдат винаги отдадени в служба на исляма и на мюсюлманската общност.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.