Посланикът на Република Азербайджан у нас д-р Наргиз Гурбанова  посети Районно мюфтийство -  Пловдив

Посланикът на Република Азербайджан в България Нейно Превъзходителство д-р Наргиз Гурбанова беше на официална визита в Районно мюфтийство - Пловдив на 29 януари (сряда) тази година. Това е второто посещение на високопоставения дипломат в Районно мюфтийство – Пловдив за последните пет години, като последното ѝ посещение беше през 2016 година.

Придружавана от дипломатическия секретар на азербайджанското посолство, д-р Наргиз Гурбанова беше посрещната в пловдивското мюфтийство от районния мюфтия Танер Вели и председателя на Мюсюлманско настоятелство – Пловдив Ахмед Пехливан.

В рамките на проведената официална среща Нейно Превъзходителство д-р Наргиз Гурбанова беше запозната с дейността на Районно мюфтийство – Пловдив и актуалните проекти, по който работи районната подинституция на Главно мюфтийство към момента.

Дипломатът, от своя страна, покани домакините си от Пловдив да посетят Република Азербайджан през летните месеци юли и август тази година, когато се очаква да бъдат пуснати директни полети по линията София – Баку. Двете страни обсъдиха и други въпроси, свързани с участието на Азербайджан в културните прояви в Пловдив през изминалата 2019 година, когато градът беше обявен за Европейска столица на културата.

На раздяла домакинът Танер Вели и Нейно Превъзходителство д-р Гурбанова си размениха традиционни за двете държави подаръци и се разделиха с най-добри благопожелания.

 

Автор: Л. Чаушева


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.