Делегация от България посети Международния ислямски университет в Аман, Йордания

По време на неколкодневното си посещение в Кралство Йордания делегацията от Република България начело с главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи посети Международния ислямски университет в столицата Аман. Визитата се състоя на 29 януари (сряда) 2020 година, като групата от България беше посрещната от ректора на йорданското висше учебно заведение и представители на ръководството.

В рамките на проведената среща ректорът на университета представи важното място на Факултета за ислямско изкуство и архитектура, което е именно едното от двете основи, изградили ислямската цивилизация.

Ръководството на Международния ислямски университет в Аман изрази готовността си за сътрудничество с Висшия ислямски институт в България, като ще съдейства на кандидатите от България с предоставяне на възможност за чуждоезиково обучение по арабски език и специализиране в различните специалности, предлагани в университета. Двете страни обсъдиха и сключването на официална спогодба между двете висши учебни заведения за осъществяване на студентски обмен и сътрудничество в научните изследвания.

Международният ислямски университет в столицата на Йордания Аман подготвя кадри за цял свят, като е известен с функциониращите към него различни департаменти за изучаване на религиозно право в различните школи. Заведението предоставя възможност за по-задълбоченото изучаване на школите и за разбиране на методиките на учените и адекватното представяне на религията в съвременността, посрещайки новите предизвикателства.

  

Автор: Л. Чаушева

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.