Джамии в Джакарта отвориха вратите си за хилядите пострадали при наводненията в региона

 

Повече от 40 души загинаха, а хиляди напуснаха домовете си и бяха евакуирани при наводненията от последните дни в столицата на Индонезия Джакарта.

Мусонните дъждове и прелелите в региона реки доведоха до наводняването на стотици квартали в столицата на Индонезия и предградията ѝ. При природното бедствие близо 20 000 души бяха настанени във временни убежища. Много джамии в индонезийската столица отвориха вратите си, за да приютят евакуираните и пострадали при наводненията, съобщава Tempo.co.

В официално съобщение до медиите от 1 януари председателят на Индонезийския джамийски съвет (DMI)Сяфруддин информира, че джамиите в региона ще действат като временни бежански убежища, в които ще бъдат настанявани пострадалите при наводненията, както и като центрове по логистика в помощ на засегнатите от природното бедствие.

„Без значение от какъв произход са хората, ще приемаме всички пострадали. Подготвяме се целесъобразно в помощ на засегнатите от водното бедствие.“  - се казва още в прессъобщението.

 

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.