Районният мюфтия на Русе взе участие в работен обяд по покана на кмета на Община Сливо поле Валентин Атанасов

 

По покана на кмета на Община Сливо поле (Област Русе) Валентин Атанасов на 18 декември (сряда) 2019 година се проведе среща с работен обяд с имами и председатели на мюсюлмански настоятелства от общината. На срещата  присъстваха също заместник-кметът Михаил Чиликов, районният мюфтия на Русе Юджел Хюсню и експертът по „Вакъфи“ към русенското мюфтийство Неджметин Неджмиев.

В началото на срещата кметът поздрави всички присъстващи с добре дошли и изрази благодарност за отзоваването на поканата му. В обръщението си към гостите той акцентира върху важността на добрите двустранни отношения между различните етноси и религиозни групи и подчерта, че е готов да помогне по всички теми, касаещи благото и добруването на обществото. От друга страна, районният мюфтия на Русе изрази благодарността си към градоначалника за уважението, изразено към представителите на Мюсюлманско изповедание в Община Сливо поле и за доброто сътрудничество между двете институции.

На раздяла двамата ръководители си размениха подаръци, като бяха раздадени подаръци и на гостите на кмета.

Районният мюфтия Юджел Хюсню пожела на кмета Валентин Атанасов и на заместника му весело посрещане на коледните и новогодишните празници и успешен управленчески мандат.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.