Студенти мюсюлмани от София, Пловдив, Благоевград и Стара Загора взеха участие в религиозен семинар в столицата

Главно мюфтийство проведе пореден религиозно-образователен семинар за младежи мюсюлмани от ВУЗ-овете в страната. Този път той беше организиран в София и се състоя на 13, 14 и 15 декември (петък, събота и неделя) 2019 година.

„Програмата на семинара беше провеждана паралелно на две отделни места в София, съответно за младежите и девойките от висшите учебни заведения. Участниците наброяваха общо близо 40 човека, като сред тях имаше студенти, следващи висшето си образование в университети в София, Пловдив, Благоевград и Стара Загора.“ – каза за Grandmufti.bgекспертът от Отдел „Иршад“ и представител на организационния екип Ресим Шаматарев.

В рамките на програмата, в която лектори бяха представители на Главно мюфтийство и преподаватели във Висшия ислямски институт, бяха разгледани множество важни и актуални за младежките среди теми. В това число бяха изнесени лекции, свързани с духовността и религиозното развитие на личността, академичния напредък, както и с подготовката на младежите за семейния живот, съпружеските им задължения и бъдещето им като родители.

За разнообразяване на лекционната програма в събота вечерта участниците бяха на организирана кино прожекция на хитовия филм „Джуманджи“.

 

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.