Петъчният благотворителен базар на Районно мюфтийство – София завърши с огромен успех

 

Организираният за пореден път от Районно мюфтийство – София  ежегоден благотворителен базар в помощ на сираците, проведен на 29 ноември (петък) пред столичната джамия „Баня Баши“, завърши с безпрецедентен успех в историята на регионалната институция. В рамките на благотворителното начинание, което беше част от националната кампания „Седмица на сираците“ 2019, бе събрана сумата от 3 760.00 лева. Този постигнат резултат е абсолютен рекорд при провежданите благотворителни базари от Районно мюфтийство - София през годините.

„Щастливи сме от този изключително висок постигнат резултат на тазгодишния благотворителен базар в помощ на сираците, който се проведе през централната джамия в София. Благодарим на всички хора от мюсюлманската общност, от останалите религиозни общности в София, които ни подкрепиха и взеха активно участие в инициативата. Благодарни сме и на всички случайни минувачи - столичани, гости на града и чуждестранни туристи, които също взеха участие в благотворителния базар, с което подкрепиха кампанията на Мюсюлманско изповедание „Седмица на сираците“. – коментираха пред Grandmufti.bg след събитието от ръководството на Районно мюфтийство – София.

По думите на организаторите, до обявения краен час на благотворителния базар в петък всичко изложено е било вече продадено.

За сравнение, по време на миналогодишния благотворителен базар на Районно мюфтийство – София по случай „Седмица на сираците“ беше събрана сумата от 1735.00 лв.

 

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.