Заместник главният мюфтия Бирали Мюмюн взе участие в работна среща с имами в Хасково

 

Заместник главният мюфтия Бирали Мюмюн Бирали и експертите от Отдел „Социален“ и „Медии и култура“ Джафер Исов и Сейхан Мехмед взеха участие в редовното месечно заседание с имамите от хасковско. То беше организирано от Районно мюфтийство – Хасково и се проведе на 28 ноември (четвъртък) в „Ески джамия“ в града.

Сред обсъдените теми на работната среща бяха протичането на кампанията „Седмица на сираците“ на местно ниво и различните инициативи, които са били или предстои да бъдат реализирани по повода до края на седмицата.

„Уточнено беше, че предстои да бъде проведен благотворителен базар в петъчния ден на 29 ноември, а като цяло тази и идната седмица предвиждаме да  бъдат насочени за набиране на средства в помощ на сираците.“ – каза за Grandmufti.bg след работното заседание секретарят на Районно мюфтийство – Хасково Сурай Мустафа.

По време на срещата заместник главният мюфтия Бирали Мюмюн, който е ресорен по социалните дейности на Мюсюлманско изповедание, изнесе кратък доклад пред имамите от хасковско, с който запозна тях и останалите участници с историята на благотворителната кампания и постигнатите резултати през предходните години. Очертани бяха и някои бъдещи планове, свързани с инициативата оттук насетне.

Районният мюфтия на Хасково Басри Еминефенди направи кратки разяснения по всяка от обсъжданите на заседанието теми. Той призова имамите по населени места да популяризират сред джемаатите си  кампанията за предстоящото поклонение умре, организирана от Мюсюлманско изповедание, както и да информират мюсюлманите за абонаментната кампания за списание „Мюсюлмани“ за 2020 година.

Сред обсъдените на работната среща теми беше и тази за провеждането на годишните коран-курсове. Имамите бяха запознати с възможността и също така призовани да уведомят ръководството на Районно мюфтийство – Хасково, в случай че решат да стартират годишен коран-курс към джамията си.

 

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.