Годишна работна среща между главния мюфтия и имами и мюсюлмански настоятели се проведе в Добрич

 

Имами и председатели на мюсюлмански настоятелства от Районно мюфтийство – Добрич взеха участие в работна среща, проведена  в Добрич на 27 ноември (сряда) 2019 година. Заседанието беше организирано от местното мюфтийство, като официални гости на работната среща бяха главният мюфтия на мюсюлманите в Република България д-р Мустафа Хаджи и районният мюфтия на Силистра Мюддесир Мехмед.

В състоялата се дискусия районният мюфтия на Добрич Билял Дарджан  насочи вниманието на участниците към проблемите, които възникват по населени места, и към ролята на имама и мюсюлманското настоятелство в динамично променящия се съвременен свят. В свое изказване главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи даде насоки за това как имамите и мюсюлманските настоятелства да се справят с предизвикателствата, пред които се изправят в ежедневието си. 

Участниците в заседанието обсъдиха още протичането на националната кампания „Седмицата на сираците“, която ще продължи до края на настоящата седмица, както и организирането на ежеседмичните религиозни лекции в джамиите на територията на Районно мюфтийство – Добрич през зимния период.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.