Главният мюфтия взе участие в работно заседание на Районно мюфтийство - Пазарджик

 

Съгласно заповед на главния мюфтия на мюсюлманите в Република България се проведе редовно месечно заседание с имамите от пазарджишко. Официален гост на работната среща, състояла се в джамията на Велинград, бе д-р Мустафа Хаджи.

„Работното заседание се проведе по предложения дневен ред от страна на Главно мюфтийство. Основният акцент беше върху  задълженията на имамите и изпълнението на служебните им дейности, както и извършените дейности по места в рамките на последния един месец.“ – сподели за Grandmufti.bgрайонният мюфтия на Пазарджик Абдуллах Салих.

В рамките на работната среща бяха отчетени още резултатите на регионално ниво от проведената Кампания в подкрепа на ислямското образование, като беше отбелязано, че Районно мюфтийство – Пазарджик се класира на трето място по размер на събрани средства на национално ниво.

В обръщението си към имамите главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи отбеляза, че имамите са гръбнакът на Мюсюлманско изповедание и от тяхната работа зависи организацията на живота на мюсюлманите. Той акцентира върху това колко е голямо значението на имама като пример за хората в мюсюлманската общност.

Ръководството на Районно мюфтийство – Пазарджик призова всички присъстващи имами да бъдат активни в предстоящата Кампания за сираците на Мюсюлманско изповедание, като домакинът Абдуллах Салих изрази надежда, че и този път на регионално ниво ще бъдат събрани достатъчно средства в помощ на децата без родители.

 

Автор: Л. Чаушева


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.