Главния мюфтия участва в честванията по случай Националния празник 3 март

 

Главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи участва в честванията по случай 3 март, Национален празник на България. Заедно с Негово Светейшество Патриарх Неофит, представителите на другите религиозни деноминации и официални гости проследиха церемонията по издигане на националния трибагреник пред паметника на Незнайния войн и тържествената заря проверка пред паметника на цар Освободител. Духовните лидери и официални гости присъстваха и на приема по случай Националния празник чийто домакин бе президента на Републиката Росен Плевнелиев.
„Нека пазим и укрепваме българската държавност и европейска перспектива. В основите на българската държавност е вграден духът на Възраждането с неговото светло чувство за дълг към народ и отечество.“ Това заяви президентът Росен Плевнелиев в словото си на тържествената проверка-заря по случай Националния празник 3 март.
Държавният глава изрази убеденост, че в нашия век на изпитания и предизвикателства ще съхраним възрожденския стремеж да изковем своето достойно място в европейското семейство и да бъдем равни на другите европейски народи. „Няма да пестим сили, за да опазим и укрепим българската държавност. Дължим го на нашите предци, които мечтаеха, работиха и проливаха кръвта си за нея. Дължим го и на нашите деца“, каза президентът Росен Плевнелиев.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.