Проф. д-р Мустафа Караташ на официално посещение в Районно мюфтийство - Пловдив

 

Проф. д-р Мустафа Караташ, който е съветник на председателя на Дирекцията по религиозните въпроси на Република Турция „Диянет“ проф. д-р Али Ербаш, беше на официално посещение на Районно мюфтийство – Пловдив. Визитата беше осъществена на 12 октомври (събота) 2019 година и стана част от официалното посещение по покана на Главно мюфтийство у нас на високопоставения ислямски теолог в страната ни. Проф. Караташ беше придружаван от аташето по социалните въпроси към Посолството на Република Турция в Пловдив Мехмет Генч, генералния консул на Република Турция в Пловдив Хюсеин Ергани и д-р Мустафа Джанлъ – заместник-ректор на Висшия ислямски институт в София.

Гостуващата делегация беше посрещната от домакина и районен мюфтия на Пловдив Танер Вели, с когото посетиха районното мюфтийство и проведоха официална среща. Вели запозна гостите с дейността на пловдивското мюфтийство, както и с текущите проекти, по които работи то. След края на срещата проф. Мустафа Караташ и придружаващата го делегация имаха възможността да разгледат  голямата джамия „Мурат Хюдавендигяр“ в центъра на Пловдив, известна още като „Джумая джамия“, и да научат повече за историята на мюсюлманския храм.

След визитата си в Пловдив делегацията продължи към Момчилград, а след това и към Шумен, където се проведоха религиозни програми с участието на проф. Караташ. 

Автор: Л. Чаушева

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.