Отдел „Иршад“ закри сезона на летните коран-курсове с последна за годината среща с координаторите

 

 

Отдел „Иршад“ на Главно мюфтийство проведе трето поредно заседание с координаторите на летните коран-курсове, които се проведоха тази година на територията на цялата страна. Работната среща се състоя на 26 септември (четвъртък) тази година в Медиен-културен център на Главно мюфтийство в столицата, като с него официално беше закрит сезонът на летните курсове по Коран за настоящата година.

Участие в работното заседание взеха 22 координатори за страната, като присъстваха и главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи, както и заместниците му Ахмед Хасанов и Бирали Мюмюн Бирали.

 „В сравнение с миналата година, когато се проведоха общо 593 коран-курса, през лятото на настоящата 2019 година имаше прираст в броя им. Това лято се проведоха 636 летни коран-курса към всички общо 20 районни мюфтийства в страната. Надяваме се и занапред летните курсове по Коран да продължават да се развиват, да имаме повече групи, като дори бъдат открити и групи в населени места  на страната, където досега не са били провеждани коран-курсове. Надявам се и със съвместните ни усилия с ръководителите на курсовете в бъдеще да успеем и да подобрим качеството им.“ – изрази надеждите си пред Grandmufti.bg експертът към Отдел „Иршад“ на Главно мюфтийство Бахри Изет.

По думите му, тази година близо 9 000 деца са взели участие в летните коран-курсове на Главно мюфтийство. Курсовете към всяко от районните мюфтийства завършиха с организираните регионални състезания по Основни познания за исляма, а първенците от всички 20 мюфтийства се събраха на Национално състезание по Основни познания за исляма в Момчилград.

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.