За поредна година главният мюфтия бе домакин на тържествен прием по случай Курбан Байрам

Превърнало се вече в традиция за Мюсюлманско изповедание, и тази година главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи бе домакин на тържествен прием по случай големия мюсюлмански празник Курбан Байрам. Той се състоя на 19 август (понеделник) от 18:30 часа в сградата на Главно мюфтийство в столицата.

Както обикновено, и този път празничното събитие беше уважено от представители на различните религиозни общности, на дипломатически мисии в страната ни, политици, журналисти, интелектуалци и общественици.

В приветствието си към всички гости домакинът д-р Мустафа Хаджи благодари на всички тях за това, че са се отзовали на поканата.

„За нас е огромно удоволствие и чест да бъдем заедно с Вас тази вечер! Целта на празниците е да сближават хората и точно това целим и с тазвечершната си церемония – да се съберем на едно място хора от различни религии, етноси и социални слоеве на обществото.“ – каза в празничното си обръщение към присъстващите на приема д-р Мустафа Хаджи.

Домакинът пожела на всички гости здраве и дълъг живот, както и Всевишният да ги награди за това, че са се събрали заедно на празничното събитие.

  

Автор: Л. Чаушева


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.