Имамът на град Белица организира интересна среща за учениците си от местния летен коран-курс

По инициатива на преподавателя си - имам на град Белица, децата от коран-курса в града имаха възможността да се запознаят с някои интересни професии отблизо.

През изминалия уикенд учителят организира среща за децата с по един представител на местните полиция, пожарна, както и лекар по дентална медицина. Официалните гости бяха старши инспектор Крондев  - началник на Участък за пожарна безопасност и защита на населението – град Якоруда, младши полицейски инспектор Муса Газинов от РПУ – Белица и д-р Дунчев, който е действащ зъболекар.

Целта на срещата беше децата да научат повече от първа ръка за тези интересни професии, както и да придобият знания за безопасното си движение по пътищата, контактуването с непознати, безопасното боравене с различните електроуреди у дома и с огън на открити места, така че да се избегнат нежелани ситуации и рискове от пожар. Гост-зъболекарят пък направи беседа с децата, в която бяха засегнати някои здравни аспекти на устната хигиена, както и мерките за опазване здравето на  зъбите.

По повод интересната инициатива районният мюфтия на Благоевград Айдън Мохамед специално поздрави преподавателя и имам на Белица за организираната среща. По думите му това е един пример за успешното сътрудничество между джамията и различните институции, с чиято дейност е свързано ежедневието и на мюсюлманите у нас.

 

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.