Младежки междурелигиозен форум се проведе в Чечня  

 

Тази седмица Чеченската република бе домакин на младежки междурелигиозен форум. Събитието се състоя по съвместна инициатива на Духовното управление на мюсюлманите в Република Чечня, Координационния център на мюсюлманите в Северен Кавказ и Младежки междурелигиозен клуб „Приятелски Кавказ“, съобщава информационният портал Islam.ru.

Участие в събитието взеха официални представители на различни вероизповедания, организации, медии, както и студенти по журналистика и младежи от региона на Северен Кавказ.

Целта на младежкия форум е да бъде платформа за положително взаимодействие между младежите от различните вероизповедания, както и да създаде у тях мотивация за съвместна работа в различни общнозначими проекти.

В рамките на форума бяха отличени и финалистите в провелия се по-рано конкурс за журналистически материал, свързан с ценностите на ислямската култура, ролята на мюсюлманите за утвърждаване на добрите отношения между етносите и религиите, както и утвърждаването на положителен образ на исляма.

 

 

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.