Мюсюлмани пострадаха при престъпление от омраза пред ислямски център в Лондон

 

Снимка: Press TV

 

Кола се вряза в група мюсюлмани пред сградата на ислямски център „Ал-Меджлис Ал-Хусейни“ в квартал Крикълууд в Северен Лондон. Това се случи на деня Ашуре, 19 септември тази година, съобщи британският таблоид Mirror.

Според свидетели и потърпевши, преди случилото се имало словесно спречкване между охраната на ислямския център и пътниците в колата, които били 3 момчета и 1 момиче, около 20-годишни. Охраната се обърнала към тях с молба да напуснат „частния паркинг“, тъй като демонстрирали антисоциално поведение, употребявали алкохол и наркотични вещества на територията на паркинга. В отговор на молбата младежите използвали антимюсюлмански обръщения. След което колата тръгнала и се врязала в групата мюсюлмани пред сградата и ранила трима. Пострадалите са без опасност за живота. Веднага им е била оказана медицинска помощ. 

Към момента на нападението в ислямския център имало около 1500 души, които присъствали на празнична програма по случай деня Ашуре. Веднага след края на програмата хората започнали да се разотиват. Точно тогава и колата се врязала в насъбралото се пред сградата множество. Според местна ислямска организацията нападението може да се разглежда като предумишлено ислямофобско нападение. По информация на полицията, към момента нападението се разследва като „престъпление от омраза“, но не като свързано с тероризъм.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.