В Силистра се проведе среща между посланика на Азербайджан у нас д-р Наргиз Гурбанова и районния мюфтия Мюддесир Мехмед

 

На 5 септември тази година извънредният и пълномощен посланик на Република Азербайджан в България д-р Наргиз Гурбанова посети Районно мюфтийство – Силистра. Визитата бе по инициатива на дипломата, която бе в областта по повод гостуване на празника на Алфатар – най-малката община в силистренско.

В град Силистра д-р Наргиз Гурбанова се срещна с местния районен мюфтия Мюддесир Мехмед. В рамките на срещата бяха обсъдени различни въпроси. Дипломатическият представител на Република Азербайджан у нас изтъкна, че политическите и икономическите отношения между двете страни са на изключително високо ниво. Д-р Гурбанова не пропусна да сподели също за отношенията си с Мюсюлманско изповедание в България, като каза, че е изключително благодарна на главния мюфтия на мюсюлманите в България д-р Мустафа Хаджи. Тя припомни, че в края на изминалата 2017 година той е посетил родината й по повод участие в международна конференция.

Посланикът обеща, че при следващото си вече планирано посещение на Силистра по повод участие в друго събитие ще отдели повече време за посещение и среща в Районно мюфтийство – Силистра.

„Много се зарадвах от инициативата на посланик Гурбанова да посети мюфтийството ни. Останах много доволен от съвместната ни среща. За мен бе огромна чест да приема на посещение представителя на дипломатическата мисия на Азербайджан у нас, както би било чест Районно мюфтийство – Силистра да бъде посетено и от дипломати на която и да е друга чуждестранна дипломатическа мисия.“ – сподели за Grandmudti.bg районният мюфтия на Силистра Мюддесир Мехмед.

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.