60 000 мюсюлмани се събраха в парк в Бирмингам, за да отслужат заедно празничната молитва на Курбан Байрам

 

Около 60 000 мюсюлмани от различни етноси, народности и възрасти се събраха на първия ден на Курбан Байрам 2018 в Small Heath Park в Бирмингам, за да отслужат заедно празничната байрамска молитва, написа Birmingham Mail.

Празничната инициатива е на Celebrate Eid Committee – комитетът, в чийто състав влизат пет джамии в британския град. Организаторите за пореден път събират заедно десетки хиляди мюсюлмани в парка, за да отбележат заедно големите мюсюлмански празници и събития.

Говорителят на Green Lane Mosque в Бирмингам, който е в  състава на Celebrate Eid Committee, официално благодарил на всички, които са уважили празничното събиране в парка. След отслужването на празничната молитва, започнала малко след 9:30 часа сутринта, някои се отправили към работа или отишли на среща с близки и роднини в кафенета и ресторанти в града, докато други просто останали в парка, наслаждавайки се на създалата се празнична атмосфера и забавлявайки се в увеселителния парк в Small Heath Park.

Домакините официално бяха отбелязали, че на честването на Курбан Байрам в бирмингамския парк, което продължи до 19 часа вечерта местно време на 21 август, са добре дошли всички – както мюсюлмани, така и немюсюлмани.

 

Снимка: Team Easthope/Todaytells.com


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.