Турският посланик посети Главно мюфтийство по случай Курбан Байрам

 

Посланикът на Република Турция в България д-р Хасан Улусой бе на посещение в Главно мюфтийство на мюсюлманите в Република България. Той бе придружен от Хюсеин Барбарос Диджле - първи съветник  на посланика на Република Турция в България. Поводът за визитата бе поднасянето на благопожелания по случай празника Курбан Байрам.

Д-р Улусой бе посрещнат от заместник главния мюфтия Бирали Бирали. Срещата премина в топла, празнична атмосфера. Бяха обсъдени социалните проекти на Изповеданието по време на празника Курбан Байрам и различни благотворителни проекти през настоящите байрамски дни, както и такива през годината.

Посланик Улусой изрази своята готовност за дипломатическа подкрепа в различните религиозни проекти между официалните институции на двете републики, също така сподели одобрението си по отношение на добрата традиция на Мюсюлманско изповедание за диалог и сътрудничество с другите религиозни общност. Дипломатът пожела взаимоотношенията да продължат в този дух на взаимно разбиране и съдействие към разрешаването на общите проблеми.

Домакинът, от своя страна, предаде на гостите благопожеланията и поздравите от името на главния мюфтия на Република България д-р Мустафа Хажи, който в момента е в Свещените места за поклонението Хадж.

Кратката визита приключи с взаимопожелания за здраве, благоденствие, благополучие и успешна работа за двете страни.

 

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.