Районно мюфтийство – Разград проведе юнско заседание с имамите от областта

 

Работна среща с имамите от общините Разград, Цар Калоян, Самуил и Лозница се проведе на 26 юни 2018 година от 10:00 часа в джамията „Ахмед бей” в град Разград.

Юнското заседание бе открито с четене на „Ашр-и шериф“ от Елман Елиманов – имам на централната джамия в село Дянково, след което районният мюфтия на Разград Мехмед Аля приветства всички с добре дошли и им благодари, че са се отзовали на поканата.

В рамките на заседанието бяха засегнати няколко теми от районния мюфтия на Разград, като думата беше давана на всеки от имамите. От тях се очакваше да направят отчет за дейността си през месец Рамазан - организиране на вечерни ваазове, изпълнение на теравих намаз, четене на Мукаббеле, байрамски намаз, също и отчет за проведената кампанията за събиране на дарения за подпомагане на Фонд "Ислямско образoвание".

Заседанието включваше също обсъждане на подготовката за провеждането на летните коран-курсове, във връзка с което координаторът на летните коран-курсове към районното мюфтийство Хамди Незир даде необходимите указания, получени от Главно мюфтийство. Всички имами и ръководители на летни коран-курсове получиха необходимите учебни помагала.

Всички присъстващи заявиха готовността си да бъдат максимално отдадени на хизмета по време на провеждането на летните коран-курсове тази година.

Заседанията с имамите продължават и в другите общини от региона - Кубрат и Исперих.

Заседанието приключи с дуа за берекет.

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.