Нападението срещу софийската джамия „Баня Баши“: Седем години по-късно

 

Преди 7 години, по време на петъчната молитва на 20 май 2011 година, беше извършено кърваво нападение срещу единствената джамия в София – Баня Баши” и хората в него. Имаше ранени сред мюсюлманите – мирни граждани, дошли в петъчния ден да извършат религиозните си задължения. Бяха запалени молитвени килими… Един от пострадалите на 20 май мюсюлмани заведе дело срещу държавата България в Европейския съд по правата на човека в Страсбург за това, че родината отказва да признае правата му на пострадал … и го спечели.

         7 години по-късно Главно мюфтийство на мюсюлманите в Република България ще напомни за позорното нападение с публична дискусия.

          Главно мюфтийство кани всички желаещи да присъстват на дискусията “По повод 7-годишнината от нападението над софийската джамия „Баня Баши”, която ще се проведе на 20 май 2018 година от 19:00 часа в Медиен-културен център на Главно мюфтийство в столицата – ул. „Пиротска“ № 3.

         Лектори в рамките на дискусията ще бъдат д-р Сефер Хасанов – преподавател във Висшия ислямски институт, проф. Евгения Иванова – преподавател в Нов български университет. Дискусията ще бъде модерирана от д-р Ахмед Лютов, представител на Мюсюлманско изповедание.

         Предвижда се пряко предаване на събитието в YouTube канала на Мюсюлманско изповедание, както и във Facebook страницата на Главно мюфтийство.

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.