Районно мюфтийство – Разград проведе майско заседание с имамите от областта

 

         Работна среща с имамите от Област Разград се проведе на 10 май 2018 година от 10:00 часа в джамията „Ахмед бей” в град Разград. Работната среща бе открита с четене на „Ашр-и шериф“ от Ахмед Хасанов – заместник-главен мюфтия, след което районният мюфтия на Разград Мехмед Аля приветства всички с добре дошли и им благодари, че са се отзовали на поканата.

         След приветствието Рахми Ахмед - имам на село Дянково, и Хамди Незир – имам на село Мортогоново, изнесоха кратки лекции, свързани с месец Рамазан и на тема „Един ает - един хадис”. Гости на заседанието бяха Ахмед Хасанов – заместник - главен мюфтия на Република България и преподаватели от Духовно училище - Русе.

    В рамките на заседанието бяха засегнати няколко теми от районния мюфтия на Разград - организация по посрещане на месец Рамазан - организиране на вечерни ваазове, изпълнение на теравих намаз, четене на Мукаббеле. Той повдигна въпроси и за провеждането на кампанията за събиране на дарение за подпомагане на фонд "Ислямско образoвание", пролетната хигиенизация на джамиите и дворните пространства,  Кампания „Хадж 2018“, подготовка за летните коран-курсове, набиране на ученици за средните духовни училища и други.

     След приключване на дневния ред Ахмед Хасанов направи обстойна презентация за дейността на Мюсюлманското изповедание в направление „Иршад“, провеждането на летни коран-курсове и т.н. Присъстващите имами и председатели в рамките на заседанието останаха много доволни от направената презентация, защото получиха отговор на всички въпроси, които са ги вълнували. Всички присъстващи заявиха готовността си да бъдат максимално отдадени на хизмета по време на месец Рамазан.

         Заседанието приключи с дуа за берекет.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.