Дуата променя съдбата

         На 22 март тази година (четвъртък) двама служители на варненското районно мюфтийство претърпяха тежка катастрофа. Това са районният мюфтия на Варна Реджеб Реджеб и неговият секретар Юмер Мехмед.

         След отслужване на обедния намаз, варненският мюфтия заедно със секретаря си тръгва на път за Добрич. Намерението им е заедно с районния мюфтия на Добрич да отпътуват към Шумен, където да вземат участие в програма по случай нощта Регаиб.

          След излизане от Варна, колата на Реджеб Реджеб се удря в ТИР в насрещното движение. Пострадали са както мюфтията, така и секретарят – и двамата изпадат в кома. Служителите на Мюсюлманско изповедание са откарани в болницата във Варна, където им е оказана първа помощ.

         На 28 март (сряда) Министерството на здравеопазването на Република Турция изпраща самолет линейка, с който пострадалите са транспортирани в Анкара, където остават под лекарско наблюдение.

         Призивът ни е - нека правим дуа за пострадалите наши братя – Аллах е способен на всичко. Въпреки тежкото им състояние вярваме, че Аллах ще им помогне.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.