Монтанското районно мюфтийство проведе регулярна среща с имамите

 

           Ежемесечната среща с имамите за месец март беше организирана от Районно мюфтийство – Монтана. Тя се проведе на 28 март тази година (сряда) в офиса на районното мюфтийство в град Видин. Официален гост на заседанието беше главният мюфтия на Република България д-р Мустафа Хаджи, който беше на официално посещение в града.

         Заседанието с имамите започна в 8:30 часа, като беше открито с четене на Коран-и Керим от районния мюфтия на Монтана Неджати Али. В рамките на дневния ред той изнесе доклад за дейността на мюфтийството през изминалия месец. Имамите от населените места на територията на монтанското мюфтийство също представиха отчет за дейността си през месец март, тази година. 

         Участниците обсъдиха въпроса за абонамента на списание „Мюсюлмани“ за 2018 година, както и провеждането на седмични сохбети в джамиите и месджидите в областта.

         Приоритетни въпроси сред обсъжданите по време на заседанието бяха тези за  провеждането на Кампания за набиране на т.н. „имам-хакъ“ (годишна вноска на всеки член от семейството) и провеждането на коран-курсове за деца.

         Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи като гост на работната среща се обърна към колегите си от Районно мюфтийство – Монтана, като акцентира върху приемането на исляма като начин на живот и наблегна на значението на работата с деца в рамките на коран-курсовете, а също и на моралната помощ и услуга към нуждаещите се.

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.